March 11, 2007

Prajitura cu brînza si mandarine


500 g Quark/sau Ricotta/sau brînza moale si cremoasa de vaci
2 doze mici de mandarine
2 mandarine proaspete(pentru coaja rasa,suc si decoratie)
2 pachetele zahar vanilat
2 plicuri budinca vanilie(Dr.Oetker)
160 g zahar
1 vf.cutit sare
4 oua
1 lingurita praf de copt
piscoturi(savoiardi)
cioco amaruie cu aroma de portocala(fac.)- e pt decorat
Mandarinele din doza se pun la scurs.Daca nu aveti mandarine proaspete,pastrati zeama de la compot pentru a înmuia piscoturile)Se mixeaza ouale+zahar+zahar vanilat+sare+coaja rasa de la mandarine(cîta doriti).Se adauga brînza,se mixeaza mai departe.Amestecati praful de budinca cu praful de copt,presarati peste amestecul de brînza,mixînd într-una.
Se unge o tava cu ceva margarina si se tapeteaza cu putin gris.


Se toarna jumatate din aluat în tava,dupa care se aseaza feliutele de mandarine deasupra.pastrati vreo 20 bucati pentru decorat.


Turnam si jumatatea cealalta de aluat peste,si dam la cuptorul încins la 180-190°C timp de 430-45 minute. Se lasa la racit.. Dintr-o mandarina se taie feliute subtiri pentru decorat,iar restul bucatilor le stoarcem sucul si trecem piscoturile pe ambele parti prin el.

Aranjam piscoturile înmuiate peste prajitura rece.Cu feliutele de mandarine,se decoreaza dupa fantezie.
Apoi razuim ceva cioco amaruie cu aroma de portocala(fac.) si decoram piscoturile cu cîte o bucatica de cioco .

Sectiune

No comments:

Post a Comment