February 3, 2015

Supa de telina cu mar si fenicul ( vegan )

Ador supa asta. Se prepara rapid si e foarte buna  în varianta vegana. Daca nu va convinge varianta vegana, înlocuiti supa de legume cu cea de pui si crema de soia cu smîntîna lichida, dar reduceti din cantitate. Mie îmi plac ambele variante.


Ingrediente pentru 3-4 portii:

  • 350 g telina, curatata si taiata cuburi
  • 1 mar mare, curatat si taiat bucati
  • 2 salote/cepe lunguiete, tocate grob
  • 2 tije de telina verde, taiate în doua-trei bucati
  • 700 ml supa de legume
  • 150 ml crema de soia
  • 2-3 linguri ulei de susan sau floarea soarelui
  • sare, piper, nucsoara
  • 1 fenicul, feliat





Legumele se taie/toaca grob.


Ceapa tocata grob se înmoaie pe foc domol în putin ulei. Cînd devine transparenta se adauga telina, urmata de mar. 
Dupa doua-trei minute de învîrtit se adauga supa si tijele de telina,
si se lasa la fiert pîna cubuletele se înmoaie bine. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.


Între timp se feliaza feniculul si se rumeneste bine în ceva ulei. 
Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se pastreaza la cald. 

Se îndeparteaza tijele de telina, iar cu mixerul vertical se transforma într-o supa crema.
Sa ma laud si cu noul mixer KA (  nu mai e asa nou, ca mi l-am facut cadou de Mos Niculai :D ) ,
care are camasuta pentru partea de metal care de obicei zgîrie vasele. 


În supa crema se adauga crema de soia si nucsoara proaspat razuita 
si se mai lasa un minut pe foc. Gata! Feniculul rumenit se arajeaza peste supa
 si se manînca cu mare pofta!



Îmi pare rau ca nu am avut un fenicul mai mare. E suuuper asa rumenit bine.
Merge si cu alte supe creme. Daca nu va place, 
puteti rumeni felii de mere sau felii de telina, dupa cum prevede reteta.

No comments:

Post a Comment